Hackbraten a la Thjfany
ca. 30.- CHF (2-3 Pers.)
Zuebereitig ca. 40 Min., Backen ca. 50 Min.
Man nehme:
- 500g gmischts Hackfleisch (Rind & Schwein)
- 100g Kalbsbrät (Fleischkäsebrät)
- 1 grosse Zwiebel, fiin ghacket
- 1 Chnoblizehe presst
- 1 Bund Peterli, fiin ghacket
- 1 Weggli (i Wasser iigweicht und noher uusdruckt)
- 1 Ei, verklopft
- ca. 5-6 Saucenzwiebeln
- 1/4 Teelöffel Paprika
- Pfeffer & Salz
- Bratcreme oder Bratbutter
- 5-6 Rüebli (gschellt, i ca. 1/3 Stückli gschnitte)
- 1 Esslöffel Tomatepüree
- 1 mittelgrossi Zwiebel bestückt mit 1 Nelke und 1 Lorbeerblatt
- 2 dl Rootwii
- 2 dl Wasser
- 1 Würfel Rindsbouillon
- Stocki (entweder selbermache oder Knorr chaufe)
D Saucenzwiebeln churz i siedendem Wasser blanchiere (ca. 1,5 Min.),
usenee, chalt abspüele, Wurzelaasatz wegschniide und us dä üsserste Schale presse, uf d Siite stelle
Hackfleisch, Brät, die ghackte Zwieble, Peterli, Chnobli, Weggli, Ei und es Gwürz
sehr guet knete bis es ä Masse git wo nümä a dä Händ chläbt (wänn das nid goht bits Paniermehl däzuegee). Zumene ovale Brote forme
Bratbutter oder Creme im Schmoortopf (siehe Bild rechts) heiss werde loh, Hitz reduziere ca. uf mittleri Stufe, dä Brote rundum ca. 5 Min. aabroote, erst wende wänn sich ä Chruste bildet hät,
Broote usenee
Saucenzwiebeln, Rüebli und die bestickte Zwieble churz aabrote i dä gliiche Pfanne
Wii, Wasser, Tomatepüüree und dä Bouillonwürfel dazuegee und warte bis sich d Bouillon ufglööst hät, Hitz nomol reduziere (ca. ufs 3), Broote vorsichtig driilege und d Pfanne zudecke
ca. 50 Min. schmoore loh
Churz vorher dä Stocki noch Aaleitig zuebereite und dä Broote aaschniide
Alles uf em Teller serviere
Da isch sehr eifach und wahnsinnig lecker, schmöckt wie bi dä Grosi :-)
En Guuuuuuuuuuuete !!!
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