Quinoasalot mit Scampispiessli

Gwöhnigsbedürftig aber im positive Sinn :-)
ca. 15.- CHF (2 Pers.)
Zuebereitig ca. 40 Min.


Man nehme:

- 200g Quinoa (gits z.B. im Migros wo dä Riis isch)

- 400ml Wasser

- Olivenöl

- 3 Chnoblizehe

- 3/4 frischi Chillischote

- 1 chliini Gurke

- 1 nicht ganz riifi Avocado (nonid so weich)

- nach Geschmack: Frische Koriander

- 1 Limette

- Salz & Pfeffer

- Scampi (vorkochti Tail-on)

- Holzspiessli

 Ich han d Scampi mit Olivenöl, Saft vonere halbe Limette, 1 Chnoblizehe und Salz und Pfeffer über Nacht im Chüehlschrank mariniert.

Die 200g Quinoa inä fiins Sieb gee und unter heissem Wasser abbrause, nochher mit em Wasser inen Topf gee, ufchoche und ca. 20 Min. chöchele, immer wieder umrüehre suscht brennts aa, sobald es Wasser ufgsoge isch zuedeckt uf d Siite stelle.

I dä Zwüschedziit d Gurke & Avocado i chliini Würfeli schniide, Koriander grob hacke.
Die 2 Chnobli presse und d Chillischote chlii schniide.
D Scampi uf d Spiessli stecke

Dä Chnobli mit dä Chili i Oliveöl aabrote und s Quinoa däzuegee.
Noher au d Gurke und dä Koriander id Pfanne gee und bi chliiner Stuufe warm mache
(Jo Gurke schmöckt au warm, probiereds ruhig mol)
Platte abstelle.
Mit Pfeffer & Salz und Limettesaft abschmöcke, ganz am Schluss d Avocadowürfeli däzuegee

D Scampispiessli aabrote und d Marinade däzueleere, alles uf Teller aarichte
(Salot söt no so lauwarm sii)

Wers gern hät cha zum Salot ä süessuuri Chillisauce serviere, mir händ üüs für Chnoblibroot
entschiede, wänn schon dänn schon :-)

Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen Guuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuete :-)

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