Lasagne

ca. 20.- CHF (3-4 Pers.)
Zuebereitig ca. 40 Min., Koche vo dä Bolognese ca. 90 Min.  Bache ca. 35 Min. ca. 802 kcl pro Person

 Man nehme:

- 600g Rinds-Hackfleisch

- Öl

- 2 chliini Bölle

- 2 Chnoblizehe

- 6 EL Tomatepüree

- 1 Büchs Tomate (Pellati) abtropft

- je 200g Rüebli & Selleri i chliini Würfeli gschnitte oder grob ghoblet

- 3dl Rotwii

- 3dl Fleischbouillon

- Majoran, Rosmarin, Salz & Pfeffer, 2 Lorbeerblätter

- 3 EL Butter

- 3 EL Mehl

- 6dl Milch

- ca. 15 Lasagneblätter 

- 100g griebene Parmesan

- Wänn mä wet, 1/2 Zucchetti i finni Rädli gschnitte

 Bolognese:
Zwieble & Chnobli aabrote bis glasig sind, Hackfleisch däzuegee bis schön bruu isch überall
Tomatepüree, Pellati, Rüebli & Selleri däzuegee und ca. 3 Min. dämpfe
Rotwii, Lorbeerblätter & Bouillon däzuegee, ufchoche, Hitz reduziere
Mit dä Gwürz würze, ca. 1,5 Std. choche bis die meist Flüssigkeit verdampft isch
Nocher d Bechamelsauce zuebereite:
3EL Butter inere Pfanne warm werde loh
3EL Mehl däzuegee, unter Rühre mit em Schwingbese bi mittlere Hitz dünste, Mehl dörf kei Farb aanee.
Pfanne vom Herd nee
6dl Milch uf eimol däzuegee unter Rühre ufchoche und dänn d Hitz reduziere
mit Salz & Pfeffer würze, unter glegentlichem Rühre bi mittlerer Hitz ca. 10 Min.
chöchele loh bis d Sauce sämig isch

Inere Lasagneform zerst Lasangeblätter dänn d Bolognese und dänn d Bechamelsauce
(Tip: 1 Schicht mit dä dünnä Zuchhettirädli) schichte, das selbe noch mal, mir händ
insgesamt 3 so Schichte gmacht

zum Schluss ä Schicht Lasagneblätter und dä Rest vo dä Bechamelsauce und obe druf
dä Parmesanchäs
I dä Mitti vom auf 200 Grad vorgheizte Ofe ca. 35 Min. gratiniere




 Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen Guuuuuuuuuuuete !!!

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